top of page
  • kaisatk

Verkko-oppimisympäristöjen kustannukset - mitä myynnistä jää viivan alle?

Mikäli olet kiinnostunut verkkokurssien tekemisestä ja harkitset verkkokurssiliiketoiminnan aloittamista, olet varmasti kiinnostunut myös siitä, mitkä minkäkin verkko-oppimisympäristön kulut ihan oikeasti ovat.Verkko-oppimisympäristön aiheuttamat kustannukset muodostuvat

  • ympäristön kuukausi- tai vuosihinnasta

  • ympäristön mahdollisesti veloittamasta komissiosta per maksutapahtuma

Mikäli integroit verkko-oppimisympäristösi johonkin verkkokauppaan, kustannuksia tulee lisää

  • verkkokaupan kuukausihinnasta

  • verkkokaupan veloittama komissio per maksutapahtuma

Ja mikäli haluat verkkokauppaasi käyttöön esimerkiksi Paytrailin, kustannukset muuttuvat jälleen

  • Paytrailin veloittama komissio per maksutapahtuma

  • Paytrailin kuukausihinta

Onhan tässä jo melkoinen määrä muuttujia.


Miksi ottaa käyttöön verkkokauppa?


Moneen verkko-oppimisympäristöön on sisäänrakennettuna jonkinlainen verkkokauppa. Useimmiten käyttöön saatavat maksutavat ovat silloin Paypal ja Stripe. Mikäli verkko-oppimisympäristössä ei ole valmiina verkkokauppaa, sellainen kannattaa ottaa käyttöön ihan oman elämäsi helpottamiseksi. Verkkokauppaintegraatio automatisoi verkkokurssiliiketoiminnan siten, että sinun ei kouluttajana tarvitse olla lähettelemässä laskuja tai tunnuksia verkkokursseillesi. Automaation avulla myös asiakaskokemus todennäköisesti paranee.


Mitä hyötyä on Paytrailistä?


Mikäli asiakaskuntasi koostuu edes osittain suomalaisista yksityishenkilöistä, Paytrailin tai jonkin vastaavan maksunvälittäjän käyttöönottoa kannattaa harkita vakavasti. Suomalaiset maksavat kovin mielellään verkko-ostoksensa suoraan verkkopankin kautta, ja Paytrail ja muut toimijat mahdollistavat tämän.


Eikö excelinpyörittely kiinnosta?


Monella meistä on parempaakin tekemistä kuin kerätä tietoja eri verkko-oppimisympäristöjen, verkkokauppojen ja maksunvälittäjien hinnoista ja komissioista, eikä excelin tekeminen tietojen vertailua varten välttämättä innosta.


Tätä ajatellen teinkin sinua varten valmiiksi laskentataulukon, joka sisältää aika paljon tietoa eri verkko-oppimisympäristöjen, verkkokauppojen ja maksunvälittäjien hinnoista. Pääset tutkimaan, millaisella liikevaihdolla mikäkin verkko-oppimisympäristö on kannattavin, ja millaiset kustannuserot olisi esimerkiksi pelkän verkkokaupan käyttöönotolla verrattuna verkkokaupan ja esimerkiksi Paytrailin käyttöönottoon.


Lopuksi huomio: sain idean, keräsin tiedot ja kokosin excelin. Mikäli huomaat virheitä, ilmoita ihmeessä minulle! Tarkoitukseni ei ole tarjota harhaanjohtavaa tietoa, mutta virheitä sattuu meille kaikille - myös minulle.Haluatko jutella aiheesta lisää?


Sparrailen ja neuvon mielelläni verkkokursseihin liittyvissä asioissa. Jos haluat, voit varata maksuttoman etätapaamisen suoraan kalenteristani.
Kommentare


bottom of page