top of page
kaisa-nettikoko2000px-5 (1)_edited.jpg

Verkko-oppimisen asiantuntijat

Entäpä jos YH Training ei olekaan oikea taho auttamaan juuri sinua? Tapamme toimia ei sovellu jokaiseen projektiin, emmekä me todellakaan osaa kaikkea. Mutta ei hätää! Suomessa on nimittäin paljon verkko-oppimisen parissa toimivia asiantuntijoita, joilla jokaisella on omat vahvuusalueensa. Toiset heistä toimivat konsultteina, toiset taas edustavat jotakin tiettyä oppimisympäristöä, tai sekä että. 

 

Koska haluamme lisätä verkko-oppimisen tunnettuutta Suomessa ja nostaa esille tuntemiamme verkko-oppimisen tekijöitä, olemme keränneet tälle sivulle listan ammattilaisista, joiden osaamisesta meillä on hyvä käsitys. Tarkoituksena on avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisääminen ja sinun, asiakkaan, auttaminen. ​Katso siis, löytyisikö tältä listalta juuri sinun tarpeesi täyttävä tekijä!

Jos sinä olet verkko-oppimisen ammattilainen ja puutut listalta, ota yhteyttä niin korjataan asia!

YH Training Oy ei saa taloudellista tai muuta hyötyä näistä suositteluista.

Verkko-oppimisen asiantuntijoita, tuotteistuksen osaajia, liiketoiminnan skaalaajia, sisällöntuottajia

Learning Designer Camilla HavankaMuutosvalmius. Camilla toimii sosiokonstruktivistisen viitekehyksen pohjalta ja on erikoistunut yhteisölliseen oppimiseen, palveluiden digituotteistamiseen ja liiketoiminnan skaalaamiseen. Lämmin suositus Camillan palveluille. 

Kouluttaja Janne NummelaAsiatalo. Paitsi verkko-oppimisesta, Janne tietää lähes kaiken myös Adoben ohjelmistoista!

 

Yrittäjä Emmi ImmonenKahoha. Emmiltä saat näkökulmaa osaamisen ja liiketoiminnan kehittämiseen digitaalisten ratkaisuiden avulla.

Digiyrittäjä Tiia KonttinenTiia Konttinen Oy. Mitä Tiia ei tiedä esimerkiksi markkinoinnista, blogeista ja verkkokurssien asiakashankinnasta, se ei välttämättä ole tietämisen arvoista. Tiian oma liiketoiminta on paras esimerkki hänen metodiensa toimivuudesta!

Vapauta Supervoimasi Verkkokursseilla -ohjelman perustaja ja Vapauta Supervoimasi -Podcastin juontaja Iida Soinineniidasoininen.fi. Iida auttaa yrittäjiä ja yrittäjyydestä haaveilevia aloittamaan ja kasvattamaan unelmien liiketoiminnan verkkokursseilla. Iida on itse tehnyt sen, minkä lupaa opettaa myös muille.

Tiimityötaitojen fasilitoijat Marianne Murto ja Mona RäsänenMind Me Solutions. Mariannen ja Monan ammattitaitoa on tiimityötaitovalmennusten (dialogi, palautetaidot, tunnetaidot, innovointi, vahvuuksien tunnistaminen) suunnittelu ja fasilitointi verkkoympäristössä.

Verkko-oppimisen yrittäjä Heidi WahlViltOn Learning. Heidin ominta alaa ovat virtuaaliset koulutukset ja niiden fasilitointi, sisällöntuotanto sekä toteutusten vaikuttavuuden arviointi.

 

Learning designer & learning activist Akseli Huhtanen. Akselin käsialaa on muun muassa verkkoaktiviteettien jaksollinen järjestelmä ja laadukkaan verkko-oppimisen tuotantoprosessin kuvaaminen. Hänen työkalupakistaan löytyvät ainakin saavutettavuusnäkökulmien huomioiminen, fasilitointityökalut, palvelu- ja oppimismuotoilu sekä kouluttaminen ja opettaminen.

WordPress-sivuille rakennettavien verkkokurssien osaaja Miia Kuisma. Miia opettaa sinulle, kuinka saat yhden viikonlopun aikana luotua oman verkkokurssin WordPress-plugari LifterLMS:ää käyttäen. Tai jos et halua itse tehdä kurssia, voit myös ostaa sellaisen valmiina Miialta!

Jos tarvitset animoituja selitysvideoita esimerkiksi verkkokurssillesi (tai ihan  mihin vaan), eFace ja Linda Paasikallio auttavat! Esimerkkejä eFacen selitysvideoista löytyy eFacen sivuilta. Myös YH Trainingin verkko-oppimisympäristön valintaan liittyvät selitysvideot ovat eFacen käsialaa.

Verkko-oppimisen projekteja kokonaisuutena ja kaikkia projektiin kuuluvia osa-alueita toteuttaa eLearning designer Tero Riskilä yli vuosikymmenen kokemuksella. Teron työkalupakista löytyy myös LMS-ympäristöjen rakentaminen!

Mikäli kaipaat verkko-oppimisen toteutuksiin graafista suunnittelijaa, Päivi Wargh on ihan ehdottomasti paras valinta! Päivi on erityisesti Storyline-toteutusten asiantuntija vuosien kokemuksella. Päivin ja yrityksensä Wargh Creativen yhteystiedot ja työnäytteitä löydät tämän linkin takaa.

Verkko-oppimisympäristöjen edustajat: asiantuntevia konsultteja ja verkko-oppimisen monipuolisen hyödyntämisen asiantuntijoita

Digitaalisen oppimisen asiantuntija, johtaja Petteri KallioHAUS. Petteri (samoin kuin hänen koko tiiminsä) on hyvin kokenut digitaalisen oppimisen tekijä ja asiantuntija. Petterin yhteydessä on mainittava eOppiva, joka on useimmille meistä tuttu.

Digioppimisen visionääri Johanna PellinenVuolearning. Toki Johanna on Vuolearning-ympäristön paras asiantuntija, mutta hänellä on myös kattava näkemys digioppimisesta yleisesti, verkkokurssiliiketoiminnasta ja palvelumuotoilusta puhumattakaan.

Yhteisöllisen oppimisen ja digimuotoisen fasilitoinnin asiantuntija Ilkka MäkitaloHowspace. Ilkka yhdessä tiiminsä (Pauliina Venho, Irina Kuoksa, Eero Nukari ja muut) kanssa kehittää ja opettaa hyödyntämään monen fasilitaattorin suosikkiympäristöä!

Verkko-oppimisen erityisasiantuntija Riikka HagmanXoompoint. Riikka on alan moniosaaja joka paitsi edustaa Xoompointin omaa verkko-oppimisympäristö FlowLMS:ää myös auttaa asiakkaita laaja-alaisesti verkko-oppimisessa onnistumiseen liittyen. Xoompointilta saa muuten myös kattavasti sisällöntuotantopalveluita, mukaan lukien animaatioita ja videoita.

Tuotepäällikkö ja verkko-oppimisympäristöjen hyödyntämisen asiantuntija Henna-Riikka AhvenjärviDiscendum. Henna-Riikka osaa neuvoa verkko-oppimisympäristön valinnassa mutta myös sisällön pedagogisessa suunnittelussa. Discendumin kautta saat käyttöösi Totaran tuotteet ja Priima-oppimisympäristön.

Kasvatusalan ja ja verkkopedagogiikan asiantuntija Hanna KoskelaQridi. Hanna osaa auttaa paitsi Qridi-ympäristön kanssa myös laajasti oppimiseen liittyen kontekstista ja oppijan iästä riippumatta. Qridiin liitettäviä avainsanoja ovat formatiivinen arviointi, oppimisanalytiikka ja oppimisen visualisointi.

Verkko-oppimisen pitkän linjan asiantuntija ja tekijä Anna Heiliö, MPS Prewise. Anna tiimeineen (muun muassa Mike Aaja ja Eevi Kuokkanen) paitsi konsultoi verkko- ja monimuoto-oppimiseen liittyen myös suunnittelee ja toteuttaa vaativiakin verkko-oppimisen kokonaisuuksia.  MPS Prewise tarjoaa asiakkaidensa käyttöön Gimlet-oppimisympäristön sisällöntuotantotyökaluineen.

Digitaalisen oppimisen palveluryhmän vetäjä Antti Salmi, Keva. Julkiselle sektorille suunnatun Oppimisympäristön tuoteomistajana Antti osaa opastaa Oppimisympäristön tehokäyttöön.

Oppimismuotoilun, oppimisympäristön ja oppimisanalytiikan yhdistävän Clanedin toimitusjohtaja Vesa Perälä. Vesa tuntee Clanedin luonnollisesti kuin omat taskunsa, mutta lisäksi hänellä on laaja-alaista osaamista verkko-oppimisesta yleensä. 

Kouluttaja, verkko-oppimisen asiantuntija Mira Perämäki, Mediamaisteri. Mira sparrailee mielellään oppijalähtöisen ja aktivoivan verkko-oppimissisällön tuotannosta, ja lisäksi hän on oppimismuotoilun puolestapuhuja. Toki Mira esittelee mielellään myös Mediamaisterin omaa Moodle-oppimisympäristöä ja auttaa hyödyntämään sitä parhaalla mahdollisella tavalla!

Haluatko myydä verkkokursseja asiakkaillesi?

Mikäli verkkokurssiliiketoiminnan automatisointi kiinnostaa mutta et ole vielä valmis investoimaan verkkokauppaintegraatioon, Wakarun Petri Kultaranta on henkilö, johon kannattaa olla yhteydessä. 

 

Varsinkaan ihan verkkokurssiliiketoiminnan alkuvaiheessa ei ole järkevää sijoittaa rahaa verkko-oppimisympäristön ja verkkokaupan integraatioon. Koska jollain tavalla olisi kuitenkin tärkeää saada verkkokurssien myynti automatisoitua, on onni että on olemassa Oppia.fi. Tämä on siis paikka, johon kuka tahansa kouluttaja saa omaa koulutussisältöään myyntiin. Oppia.fi:llä on valmis integraatio mm. Vuolearningiin ja Priimaan.

Miten tehdä toimiva verkkokurssi?

Lue parhaat vinkit mitä kannattaa huomioida, kun suunnittelet verkkokurssia!

Miten löytää paras oppimisympäristö?

Lue millaisia verkkokurssialustoja on ja miten valitset itsellesi parhaan verkkokurssialustan!

bottom of page